Skip to content

Stop de Bloeding -Wond Opstopmodel

55,00

Deze wond opstop modellen zijn ontwikkeld om in te zetten tijdens de cursus Stop de Bloeding Red een Leven. Tijdens deze cursus kunt u de modellen als fantoom gebruiken om fictief een actieve buik of been bloeding op te stoppen met Hemostatisch gaas. Uiteraard kunt u deze modellen ook inzetten voor gevorderden en deze zelfde oefening doen met toevoeging van oefen (theater) bloed, dit maakt de training een stuk realistischer waardoor het ook voor de cursist echt duidelijk word wat er nu precies van hem / haar verwacht word.De modellen zijn makkelijk te reinigen met lauwwarm water en na drogen weer snel inzet baar. Door de combinatie van 2 kleuren schuimrubber en de levering van een extra 2e dunne laag schuimrubber kunt u eigenlijk direct weer aan de slag. De grijze schuimlaag neemt nauwelijks bloed of water op en zal daardoor dan ook nauwelijks droogtijd nodig hebben. De roze schuimlaag slurpt echter alle gebruikte bloed op waardoor u als deze goed word uitgeknepen ook het grootste deel kunt hergebruiken en slechts 10% zal verliezen, hierdoor zijn deze modellen ook nog eend erg duurzaam en kosten drukkend. Na uitspoelen van de roze laag laat u deze rustig drogen en gebruikt u laag 2 voor de volgende training en andersom.Afgelopen zomer 2021 hebben wij een vernieuwing aangebracht in de tophuid om uitscheuren te voorkomen en op deze manier het model nog meer hufterproof te maken.

Deze wond opstop modellen zijn ontwikkeld om in te zetten tijdens de cursus Stop de Bloeding Red een Leven. Tijdens deze cursus kunt u de modellen als fantoom gebruiken om fictief een actieve buik of been bloeding op te stoppen met Hemostatisch gaas. Uiteraard kunt u deze modellen ook inzetten voor gevorderden en deze zelfde oefening doen met toevoeging van oefen (theater) bloed, dit maakt de training een stuk realistischer waardoor het ook voor de cursist echt duidelijk word wat er nu precies van hem / haar verwacht word.

De modellen zijn makkelijk te reinigen met lauwwarm water en na drogen weer snel inzet baar. Door de combinatie van 2 kleuren schuimrubber en de levering van een extra 2e dunne laag schuimrubber kunt u eigenlijk direct weer aan de slag. De grijze schuimlaag neemt nauwelijks bloed of water op en zal daardoor dan ook nauwelijks droogtijd nodig hebben. De roze schuimlaag slurpt echter alle gebruikte bloed op waardoor u als deze goed word uitgeknepen ook het grootste deel kunt hergebruiken en slechts 10% zal verliezen, hierdoor zijn deze modellen ook nog eend erg duurzaam en kosten drukkend. Na uitspoelen van de roze laag laat u deze rustig drogen en gebruikt u laag 2 voor de volgende training en andersom.

Afgelopen zomer 2021 hebben wij een vernieuwing aangebracht in de tophuid om uitscheuren te voorkomen en op deze manier het model nog meer hufterproof te maken.