Skip to content

De certificatieregeling ‘Evenementenzorgverlener Cat. 3’ is ontwikkeld vanuit andere certificatieregelingen (zoals ‘Evenementenzorgverlener Cat 2′, ‘Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten’ en ‘MAHSE‘). Daar zijn nog enkele specifieke eindtermen aan toegevoegd. Hierdoor is ook deze certificatieregeling VNEZ-proof!

Evenementenzorgverleners Cat. 3 vormen het zwaarste niveau van hulpverlening door niet-professionals bij evenementen. Zij worden vaak ingezet om professionals te assisteren/ontlasten.
Daarbij kan gedacht worden aan het klaarmaken van een infuus en optrekken van, medicatie, het uitzuigen van de mond- en keelholte, het aansluiten van de bewakingsmonitor en het uitvoeren van metingen. 

Aan de hand van een theoretische- en praktische profcheck wordt vastgesteld of de kandidaat competent is. Als de kandidaat slaagt, ontvangt hij/zij het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Evenementenzorgverlener Cat. 3’.

Door accreditatie van de certificatie-instelling op basis van de norm ISO 17024, beschikt de certificaathouder over een kwalificerend document dat internationaal wordt geaccepteerd.

Buiten de setting van evenementen kunnen functionarissen (in een bedrijf) de vergelijkbare taak hebben om uitgebreide eerste hulp te verlenen. Voor hen gelden dezelfde eind- en toetstermen, maar dan niet gericht op de evenementenzorg. We spreken dan van ‘Advanced First Responder’. 

Dit certificaat is 1 jaar geldig.

Nieuwsgierig wat wij voor u in deze kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden

EHBO BHV Nederland
Karnweide 19, 3437 XC Nieuwegein
Telefoon 030 88 88 849
Email info@ehbo-bhv-nederland.nl