Skip to content

“Je moet wel ECHT kunnen INSPECTEREN, INSPECTEUR ALCOHOL & DRUGS INCIDENTEN” 

In toenemende mate krijgen we als samenleving meer te maken met overmatig gebruik, aanwezigheid en handel van alcohol, drugs en medicatie. Niet alleen tijdens hulpverlening evenementen, maar ook in de privésfeer, werk school, steeds vaker in het publieke domein, en in de verslavingszorg.

Sommige bedrijven en scholen, maar ook gezinnen ervaren daar nadeel van! Onder invloed op het werk lijdt tot een grotere kans op bedrijfsongevallen of productiefouten. Maar ook scholen die kluiscontroles verrichten en stuitten op een bepaalde hoeveelheid stof. De beveiliger op een evenement capsules aantreft waarvan de gebruiker stelt dat het vitaminepreparaten zijn. Hoe gaan we daar dan mee om? Mag je zomaar testen? Wat zegt de wet?

De opleiding “Inspecteur Alcohol- en Drugsincidenten’, voorziet in de groeiende behoefte aan kennis en (onderzoek)vaardigheden om op deze vragen een antwoord te kunnen geven. U leert binnen wet- en regelgeving een bedrijf of school te ondersteunen bij een goed Alcohol-Drugs en Medicatie beleid. Ook de handhaving van dit beleid komt aan de orde.

Daarbij leert u tevens verschillende middelen te testen op aanwezigheid van stoffen. Ook leert u hoe een alcoholtest uitvoert. Soms is een testenuitslag nodig voor een ontslagvergunning, daarom leert u in de opleiding ook een goed inspectierapport te schrijven. U bent immers in een proces getuige-deskundige.

Er is geen specifieke vooropleiding vereist voor deze 2-daagse opleiding “Inspecteur Alcohol & Drugs Incidenten” Deze opleiding is wel een must voor particuliere onderzoeksbureaus/ Particulier Rechercheurs.

Onderwerpen in de Opleiding:

  • Hoofdgroepen van Drugs
  • Alarmsignalen
  • Opwindingsdelier (EDS)
  • Alcohol & Drugs op de werkvloer
  • Alcohol & Drugs op Evenementen
  • Inspectie Alcohol & Drugs
  • Inspectie Rapport Alcohol & Drugs

Om te beoordelen of jij als cursist beschikt over het beoogde niveau van kennis en vaardigheden, dien je een theoretische- en praktische profcheck af te leggen.

Na alle profchecks met goed gevolg te hebben afgelegd, ontvangt je het Certificaat ‘Inspecteur Alcohol & Drugsincidenten’.

De geldigheidsduur van dit certificaat is 2 jaar. 

Flyer Inspecteur Alcohol & Drugs Incidenten

Nieuwsgierig wat wij voor u in deze kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden.

Nieuwsgierig wat wij voor u in deze kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden

EHBO BHV Nederland
Karnweide 19, 3437 XC Nieuwegein
Telefoon 030 88 88 849
Email info@ehbo-bhv-nederland.nl