Skip to content

Instructeur EHBO Het Oranje Kruis

Bent u in het bezit van het Diploma Eerste Hulp en lijkt het u leuk om die kennis en vaardigheden aan anderen over te dragen? Dan is de opleiding Instructeur Eerste Hulp misschien iets voor u.

Opzet van de opleiding:

De opleiding Instructeur Eerste Hulp van EHBO BHV Nederland kent een modulaire opbouw.

  • Eerste Hulp; module 1
  • Kennis van het menselijk lichaam; module 2
  • Didactiek; module 3

Om u goed voor te bereiden als instructeur staat er gedurende de opleiding een docententeam voor u klaar. Ons docententeam bestaat uit een docent-instructeur Eerste Hulp, een didacticus en een medisch-docent instructeur. Uw wordt dus optimaal begeleid! Tijdens de opleiding krijgt u ook oefenmaterialen in bruikleen zodat u thuis optimaal uw vaardigheden kunt beoefenen. U kunt er ook voor kiezen om uw eigen startpakket aan te schaffen. Dit startpakket bestaat uit een duopack Practiman reanimatiepoppen (1x volw/ kind, 1x baby) met feedbackmonitor, 1 Mindray trainingsAED en een Stop-de-Bloeding startpakket Snijwond.

Deze kunt u direct bij reservering aanschaffen, dan staat deze op de 1e dag voor u klaar.

Tijdens de opleiding vindt een aantal interne toetsen/beoordelingen plaats om de voortgang van de cursist te meten.

Toetsing en examinering:

Wanneer het docententeam van mening is, dat u  voldoende voortgangsresultaten heeft geboekt, heeft u het recht om de examens van ‘Het Oranje Kruis’ af te leggen. Tijdens de opleiding dienen drie examens te worden afgelegd.  U betaalt de kosten voor die drie examens tezamen met het opleidingsgeld. De eerste drie achtereenvolgende examens worden betaald door EHBO BHV Nederland.  Na het behalen van het alle examens van Het Oranje Kruis, bent u instructeur Eerste Hulp. Het theorie- en vaardigheidsexamen vinden plaats in Nieuwegein. Het didactisch examen vind plaats bij ons op lokatie.

Na het behalen van uw diploma Instructeur Eerste Hulp wordt mogelijkheid geboden om het certificaat Instructeur BLS-AED en Instructeur PBLS te behalen en aan te sluiten bij ons actieve competentierayon.

Nieuwsgierig wat wij voor u in deze kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden

EHBO BHV Nederland
Karnweide 19, 3437 XC Nieuwegein
Telefoon 030 88 88 849
Email info@ehbo-bhv-nederland.nl